Фото: Служба державної безпеки Грузії

Резолюція ПАРЄ щодо визнання Путіна диктатором: у Грузії пояснили, чому проігнорували голосування

Правляча партія Грузії вирішила не голосувала за резолюцію, в якій Володимира Путіна визнали диктатором, під час засідання Парламентської асамблеї Ради Європи. Цю резолюцію в ПАРЄ проголосувала тільки представниця опозиційної партії "Громадяни" Кетеван Туразашвілі. 

Про це повідомляє "Эхо Кавказа".

Зазначається, що члени політичної партії "Грузинської мрії" не брали участі в голосуванні. Глава делегації "Грузинської мрії" в ПАРЄ Іраклій Чіковані розповів, що частина представників партії влади перебувають у Польщі як спостерігачі на парламентських виборах, що відбудуться 15 жовтня, а в нього самого нібито були "інші справи". Що ж до диктатури режиму Володимира Путіна, то Чіковані заявив, що в Росії "є проблеми, пов'язані з повноцінною дією демократії".

Водночас парламентар заявив, що для Грузії є сенс щось обговорювати з Росією або про неї "тільки через одне завдання — відновлення територіальної цілісності та становище наших громадян на окупованих територіях".

Російсько-грузинська війна

Війна відбулася в серпні 2008 року після періоду погіршення відносин між Російською Федерацією та Грузією, обома колишніми республіками Радянського Союзу. Бойові дії відбувалися в стратегічно важливому Південно-Кавказькому регіоні. Її вважають першою європейською війною XXI століття.

7 серпня 2008 року Росія ввела свої війська на територію Грузії. В результаті цього Грузія втратила контроль над Абхазією та Південною Осетією. 26 серпня 2008 року Росія визнала "незалежність" регіонів.

Нагадаємо, прем'єр-міністр Грузії Іраклій Гарібашвілі повторив наратив Кремля та заявив, що однією з причин повномасштабної війни Росії проти України нібито стало "бажання України стати членом НАТО".

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 14.10.2023 20:25