Мер Амстердама Фемке Халсема. Джерело: antikor

Влада Амстердама готова легалізувати кокаїн: які аргументи наводить

Мер Амстердама Фемке Халсема пропонує врегулювати продаж і вживання кокаїну у місті. За її словами, це допоможе підірвати економіку злочинних підприємств, які, за її словами, збирають "мільярдні" прибутки.

Про ініціативу амстердамської влади написав Bloomberg.

"Дозвольте зробити висновок, що сотні років розчарування та репресій мало чого досягнули. Виявляється, у людей є потреба в стимуляторах. Для цього є ринок", — сказала вона в одному з інтерв'ю.

Халсема наголосила, що ринки наркотичних речовин варто регулювати, аби підірвати модель доходів "недобросовісних злочинців".

Водночас вона пояснила, що виступає не за "поспішну легалізацію" кокаїну, а за його регулювання. Зокрема, подібне вже відбувається в пілотному проекті уряду Нідерландів з вирощування канабісу, де той легально постачається до кав'ярень.

За даними уряду, минулого року кількість вилучених партій кокаїну в Нідерландах зросла. Найбільшу кількість кокаїну виявили в портах Роттердама та Фліссінгена, а торгівля також зросла в аеропортах Нідерландів.

Нагадаємо, що у вересні минулого року в одному з українських митних постів правоохоронці затримали наркокур'єра, який перевозив у шлунку кокаїн з Латинської Америки на 3,5 мільйона гривень. Для прихованого перевезення "товару" через кордон чоловік запаковував його у спеціальні капсули, а потім ковтнув.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Світ, 28.01.2024 16:34