Фото ілюстративне. Джерело: "Суспільне"

Яку частину Торецька Донецької області контролюють ЗСУ: відповідь влади

Збройні сили України контролюють близько 40-50% території міста Торецьк Донецької області. Решта території міста перебуває під контролем російських окупантів.

Про це в ефірі телемарафону повідомив начальник Торецької міської військової адміністрації Василь Чинчик. Посадовець наголошує, за останню добу росіянам не вдалося просунутися в місті.

Наразі українські військові утримують позиції, попри спроби окупантів захопити Торецьк повністю.

"Військовослужбовці докладали всіх зусиль, щоб у ворога не було успіху. На вчорашній день не зафіксовано ні одного просування, ні захоплення жодної позиції, ні одного будинку, що житлової забудови, що об'єкта критичної інфраструктури на території громади", — зауважив Чинчик.  

Посадовець додає, що окупаційні війська докладають всі зусилля, щоб якнайшвидше захопити місто, але отримують гідну відсіч.

"Орієнтовно в районі 40-50% територій міста можна сказати знаходиться під контролем ЗСУ. Інша територія — ворогом захоплена. І ворог намагається й докладає всіх зусиль, щоб в найкоротші терміни повністю захопити місто, але ЗСУ, сили спротиву дають гідну відсіч і утримують позиції в міру можливостей", — зазначає Чинчик.

Зокрема, евакуація цивільних із міста продовжується, хоча цей процес натрапляє на значні труднощі. За його словами, влада, правоохоронці та військові докладають для цього всіх зусиль.

"На жаль, на сьогодні, ті люди, які залишилися, а їх залишилося близько 1 150 осіб, вони якщо виходять, то мінімум з документами, що засвідчують особу. І то навіть і документів немає, тому що вони десь згоріли, або десь у підвалах, або десь у квартирах. Якщо брати вчорашній день, то семеро осіб вдалося вивезти з території громади. Трьох — за допомогою співробітників Нацполіції, чотирьох — за сприяння військовослужбовців", — наголосив посадовець.

Чинчик додає, що наразі безпекова ситуація у Торецьку дозволяє лише в певні проміжки часу заїжджати у місто, щоб евакуювати населення. Це стає можливим, коли у місті наступає затишшя або є сприятливі погодні умови.

Нагадаємо, раніше очільник Донецької обласної військової адміністрації Вадим Філашкін повідомляв, що наразі у місті Покровськ проживає 12 тисяч дорослих людей та 82 дитини. Загалом з міста вже виїхало понад 30 тисяч громадян.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 11.10.2024 09:58