Фото: КМВА

Влучання у багатоповерхівку столиці внаслідок обстрілу дронами: з'явилися нові деталі

Ввечері у четвер, 21 грудня, внаслідок російського обстрілу ударними дронами-камікадзе сталося влучання по житловому будинку у Києві. Внаслідок цього на верхніх поверхах виникла пожежа.

Спершу мер Києва Віталій Кличко та голова Офісу президента Андрій Єрмак повідомили про влучання російського "шахеда" по багатоповерхівці у Солом'янському районі.

Кличко

Скріншот з Telegram-каналу Віталія Кличка

Єрмак

Скріншот з Telegram-каналу Андрія Єрмака

Водночас згодом Київська міська військова адміністрація, поліція столиці й Міністерство внутрішніх справ уточнили, що зафіксовано влучання уламків. 

"Пошкоджено 26-й поверх будинку в Солом’янському районі, внаслідок чого виникла пожежа", — повідомили у МВС. 

У квартирах вибиті вікна, пошкоджено фасад будинку. Мер Києва вказував про одного постраждалого у Солом'янському районі — його госпіталізували. Пізніше стало відомо про ще одного травмованого.

Мвс

Скріншот з Telegram-каналу МВС

Крім цього, попередньо зафіксовано падіння уламків в Голосіївському і Дарницькому районах. Інформація щодо руйнувань та потерпілих уточнюється, інформують у КМВА.

Мапа укриттів Києва

Під час повітряної тривоги у місті мешканцям важливо перебувати у безпеці. Одним із найбезпечніших місць є укриття цивільного захисту. Загальна кількість захисних споруд, зокрема найпростіших укриттів і подвійного призначення, в Києві на сьогодні складає понад чотири тисячі обʼєктів.

Мапа укриттів Києва доступна на порталі https://gis.kyivcity.gov.ua/shelter/ та у застосунку "Київ Цифровий". Щоб подивитися мапу в застосунку, необхідно натиснути "Більше сервісів" та в розділі "Безпека" вибрати відповідний пункт.

 

Нагадаємо, 21 грудня російські окупанти півтора десятка разів атакували Нікопольщину у Дніпропетровській області. Внаслідок російських атак загинули двоє жінок 60 та 46 років. Також поранено 86-річного чоловіка. Його рятувальники витягли з потрощеного будинку.

Крім того, у четвер війська країни-агресорки завдали удару по Торецьку Донецької області. Рашисти скинули дві авіабомби прямо на шахту, у якій на той момент перебували гірники.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 22.12.2023 00:30