Фото ілюстративне. Джерело: Pixabay

Вода в Десні — в межах норми, в Сеймі — погіршення якості: в Міндовкіллі розповіли про ситуацію в річках на Півночі

У вівторок, 24 вересня, у Чернігівській області зафіксовано погіршення якості води у річці Сейм. У Десні та у водоймах Київської області переміщення забруднення не фіксується.

Про це повідомила прес-служба Міністерства захисту довкілля та природних ресурсів України.

"У вівторок, 24 вересня, переміщення забруднення у Київській області не фіксується. Якість води на річці Десна у місцях водозаборів у Києві та Броварах у межах норми", — йдеться в повідомленні.

У Міндовкіллі також зазначили, що перевищень за вмістом пестицидів, поліароматичних вуглеводнів, летких органічних сполук, а також важких металів не виявлено. Загибелі риби теж немає. Щодо азоту амонійному, нітритах і хлоридах перевищень не зафіксовано.

Водночас в річці Сейм у Сумській області спостерігається переміщення забруднення, однак "воно не завдасть такої шкоди, як попереднє". Покращення води в Сеймі фіксується поблизу села Чумакове, на ділянці села Мутин — села Озаричі та поблизу села Пруди — села Хижки.

Тим часом у Чернігівській області спостерігається погіршення якості води у річці Сейм у районі Батурина. Натомість результати вимірювань проб води річці Десна свідчать, що якість води покращилась у всіх пунктах.

У Міндовкіллі додали, що, за результатами вимірювань пріоритетних забруднювальних речовин проб води річок Сейм і Десна у Сумській і Чернігівській областях, перевищень екологічних нормативів якості за вмістом пестицидів, летких органічних сполук, а також важких металів не виявлено.

Нагадаємо, декілька днів тому в Державній екологічній інспекції України повідомляли, що поблизу села Літки Броварського району Київської області на річці Десна нижче від гирла річки Любич встановлено ще дві аераційні установки. Моніторинг екологічного стану води триває цілодобово.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Суспільство, 24.09.2024 22:36