Фото:Держрибагентство України

По руслу річки Сейм рухається повторне забруднення, — Міндовкілля

Станом на неділю, 22 вересня, по руслу річки Сейм продовжує рухатися повторне забруднення. У деяких регіонах спостерігається помутніння води та збільшення рівня хімічного споживання кисню.

Про це повідомило Міністерство захисту довкілля та природних ресурсів України.

"Повторне забруднення продовжує рухатися по руслу річки Сейм. Покращення фіксується по пункту с. Чумакове — прозорість води збільшилася, проте зберігається жовто-зелений відтінок, місцями — сіруватий. У пунктах с. Мутин та с. Озаричі вода мутна, рівень хімічного споживання кисню перевищує норму в 4,3 раза. Розчинений кисень відсутні", — йдеться у повідомленні.

Водночас у пункті міста Батурин спостерігається потемніння води, незначний специфічний запах, але мор риби не спостерігається. Хімічне споживання кисню перевищує норму у 1,1 раза, проте кисневий режим в нормі. Перевищення по вмісту марганцю — до 1,3 раза. Натомість по азоту амонійному, залізу загальному, нітритах, фосфатах та хлоридах перевищень не зафіксовано.

Однак на річці Десна спостерігається стабілізація ситуації. На всій протяжності у Чернігівській області вода посвітлішала, подекуди на дні осад темного кольору, неприємний запах та мор риби не спостерігаються. У річці з’являються живі водні біоресурси.

"Переміщення забруднення у Київській області не фіксується", — додали у Міндовкілля.

Нагадаємо, 19 вересня у річці Сейм на Сумщині зберігалося погіршення якості води у верхніх пунктах моніторингу. Ймовірне джерело забруднення — на території Російської Федерації.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Події, 22.09.2024 21:58