Скріншот із відео

"Води по пояс, але з рідного ми нікуди": як мешканці Херсона рятуються після теракту на ГЕС (відео)

Після підриву російськими окупантами Каховської гідроелектростанції влада оголосила про евакуацію населення із зон підтоплення. Проте не всі місцеві жителі погоджуються покидати рідні домівки.

Про це йдеться в сюжеті "Суспільного".

Відзначимо, унаслідок руйнування дамби частина Херсону та населених пунктів області йде під воду. Жителі затопленого мікрорайону Корабел у Херсоні намагаються врятувати своїх та сусідських тварин. 

"Йдемо від Санаторного провулку, — каже місцева жителька, несучи на руках сусідського собаку. — На суху поверхню його, бо залишився там".

За словами ще однієї жительки Херсона, у будинку води стільки, що "рибу ловити можна". На запитання журналістки, чи збирається жінка кудись евакуйовуватися, прозвучало чітке"ні":

"З рідного ми нікуди. Перебудемо. Все мине і все буде добре".

Підрив Каховської ГЕС: деталі російського теракту

Каховська гідроелектростанція була підірвана російськими окупантами у ніч на 6 червня. За даними "Укргідроенерго", після підриву окупантами Каховська гідроелектростанція повністю зруйнована й відновленню не підлягає. Володимир Зеленський відреагував на цю подію й звинуватив Росію в жорстокому екоциді. 

На цей час рівень води у Каховському водосховищі продовжує знижуватись і вже впав майже на 1,5 метра. Якщо рівень води опуститься нижче 12,7 метра ситуація буде критичною. Станом на 15:00 рятувальники, поліція та волонтери евакуювали близько 1 300 людей із Херсонської області.

Нагадаємо, Керівник Офісу президента України Андрій Єрмак заявив, що Росія зруйнувала та пошкодила понад 80 населених пунктів Херсонської області. Унаслідок підриву Каховської гідроелектростанції була пошкоджена або повністю зруйнована регіональна біосистема південної дельти Дніпра, а також Причорномор'я. 

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 06.06.2023 16:45