Фото: slovoidilo.ua

Ворог не відмовляється від наступу на Київ: влада повідомила, чи є загроза з Півночі

Для Російської Федерації Київ й надалі залишається головною метою. Попри те, що загрози для столиці з Півночі немає, військове керівництво продовжує нарощування оборони столиці та укріплювати кордон.

Про це розповів начальник Київської міської військової адміністрації Сергій Попко в ефірі телемарафону.

"Київ був і є об'єктом №1 для країни-агресора, попри те, що на певні періоди іде затихання або інтенсифікація повітряних нападів. Все одно небезпека залишається. Що стосується небезпеки з північного напрямку. Наразі всі види розвідки й партерів і українська не спостерігають створення таких угруповань ворога, які могли б створювати небезпеку наземного вторгнення", — розповів Попко.

За його словами, зараз продовжується нарощування систем вогневого ураження противника, інженерного забезпечення, особливо в прикордонних районах міста.

Нагадаємо, в українській розвідці вважають, що зараз найманці ПВК "Вагнера" у Білорусі не загрожують Україні. Речник ГУР МО України Андрій Юсов повідомляв, що частина терористів стануть інструкторами для білоруських та російських військових. Самі "вагнерівці" заходять до Білорусі роззброєними, але значна частина із них має бойовий досвід.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 28.07.2023 15:29