Фото: Getty Images \ Global Images Ukraine

Ворог скидає по 30 КАБів за добу: військові розповіли про ситуацію у Часовому Яру

На сьогодні ситуація у Часовому Яру Донецької області досить складна, але місто перебуває під контролем Збройних сил України. Окупанти закидають місто авіабомбами та знищують цивільну інфраструктуру.

Про це повідомив речник оперативно-стратегічного угруповання військ "Хортиця" Назар Волошин.

За словами посадовця, російські загарбники наразі мають на меті вийти на адміністративні кордони Донецької області. Проте українські бійці тримають оборону та зривають всі плани ворога.

"Противника в місті немає. Ворог поки що використовує свою перевагу в повітрі, в ракетах і артилерійських боєприпасах великих калібрів, намагаючись проводити штурмові дії", — наголосив Волошин.

Крім того, речник повідомив, що наразі тактика військ країни-агресорки полягає в повному знищенні, щоб взяти під контроль "купи пилу".

"У сумі загалом десь від 20 до 30, а то буває й більше, за добу скидає російська авіація бомб по позиціях українських захисників і по цивільній інфраструктурі", — зазначив речник.

Нагадаємо, за даними Інституту вивчення війни, недостатня кількість артилерії та засобів протиповітряної оборони в Збройних сил України може дозволити загарбникам швидше просуватися під час операції із захоплення Часового Яру

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 18.04.2024 16:58