Олександр Сирський. Джерело: bilopillia.city

"Воюємо не кількістю, а майстерністю": Сирський розповів про ситуацію на фронті

Ситуація на фронті насправді залишається складною. Але там вона не буває іншою. Кожний день вимагає від наших солдатів і офіцерів максимального напруження сил. Але українські військові не тільки стоять в обороні, а й щодня на різних напрямках самі просуваються вперед.

Про це розповів головнокомандувач Збройних сил України генерал-полковник Олександр Сирський в інтерв'ю "Укрінформу".

"Останнім часом кількість повернутих нами позицій перевищує кількість втрачених. Ворогу не вдалося суттєво просунутися на стратегічних напрямках, його територіальні здобутки, якщо вони і є, то мають тактичне значення. Цю ситуацію ми контролюємо", — запевнив він.

Головнокомандувач ЗСУ визнав, що нинішня ситуація на певних напрямках є напруженою. Російські окупанти далі нарощують зусилля та мають чисельну перевагу в особовому складі. Вони традиційно не зважають на втрати та продовжують застосовувати тактику масованих штурмів. На певних напрямках щодоби підрозділи Сил оборони України відбивають по декілька десятків атак.

"Досвід минулих місяців і тижнів свідчить, що ворог значно наростив активність авіації, застосовує керовані авіабомби, які руйнують наші позиції. Крім того, ворог веде щільний артилерійський і мінометний вогні. Ще декілька днів тому перевага ворога щодо випущених боєприпасів становила співвідношення близько 6:1", — розповів Олександр Сирський.

Але він наголосив, що українські військові навчилися воювати не кількістю боєприпасів, а майстерністю використання тієї зброї, яка є.

"Крім того, ми максимально використовуємо перевагу в засобах безпілотної авіації. Хоча ворог намагається нас наздогнати у цьому ефективному виді зброї", — акцентував головнокомандувач ЗСУ.

Нагадаємо, що, за інформацією Генерального штабу Збройних сил України, від початку повномасштабного вторгнення в Україну Росія вже втратила майже 441 тисячу своїх військових. За минулу ця цифра збільшилася приблизно на 820 мертвих окупантів.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 29.03.2024 10:36