Фото: Генштаб ЗСУ

Вперше за майже два роки в Авдіївці провели ротацію й вивели деякі підрозділи, — військові

В Авдіївці вперше за майже два роки повномасштабного вторгнення провели ротацію та деякі підрозділи 110-ї окремої механізованої бригади замінили іншими підрозділами Збройних сил України.

Про це повідомив начальник служби зв’язків з громадськістю 110-ї окремої механізованої бригади імені генерал-хорунжого Марка Безручка Іван Сєкач в ефірі "Радіо Свобода".

"Вперше за майже два роки оборони Авдіївки 110 ОМБр, деякі наші підрозділи нарешті вивели з повноцінних боїв для відпочинку та ротації", — сказав він.

Речник наголосив, що ротацію вдалося провести завдяки тому, що до них прибуло підкріплення.

"У нас немає достатніх можливостей, щоб утримувати місто, але приходить підкріплення, і ми розраховуємо на дружні підрозділи... Вперше за майже два роки функціонування 110-ї окремої механізованої бригади деякі наші підрозділи повноцінно вивели з боїв для відпочинку та ротації. Дійсно, прийшло підкріплення. Я не буду казати, що це за підрозділ. Але це потужна підтримка, нам трохи так спокійніше стало, коли вона прийшла", — наголосив Сєкач.  

За словами військового, наразі тривають бої за місто. Окупанти намагаються перерізати лінію постачання. На думку Сєкача, російські сили намагаються взяти Авдіївку до президентських виборів у Росії, які мають відбутися у березні цього року.

"У них (російських загарбників, — ред.) величезна кількість особового складу, з яким вони не рахуються, і вони експериментують постійно різними групами, використовуючи бронетехніку. У них є завдання, і вони намагаються виконати його як завгодно", — каже Сєкач.

Зауважимо, начальник служби зв’язків з громадськістю 110-ї окремої механізованої бригади імені генерал-хорунжого Марка Безручка не уточнив, які саме бригади прибули на підкріплення в Авдіївку. Проте днями видання Forbes наголошувало, що для посилення оборони українська армія перекинула на цей напрямок одну з найкращих бригад — Третю окрему штурмову. Зокрема, як пише видання, саме Третя ОШБр провела одну з переможних битв у рамках наступу України 2023 року і звільнила Андріївку. Перемога дала можливість бригаді, якій уже рік, відпочити, пройти перепідготовку, набрати нових солдатів.

Нагадаємо, за даними Генштабу ЗСУ, на Авдіївському напрямку українські захисники продовжують стримувати ворога, який не полишає спроб оточити Авдіївку. Наші воїни стійко тримають оборону, завдаючи загарбникам значних втрат. Так, Сили оборони протягом минулої доби відбили 22 атаки ворога в районі Авдіївки та ще сім атак біля Тоненького та Невельського Донецької області.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 13.02.2024 11:44