На фото: Руслан Ареф’єв. Джерело: росЗМІ

Впроваджував рублі на окупованих територіях: СБУ оголосила про підозру очільнику російського банку

Служба безпеки України оголосила про підозру очільнику ТОВ "ЦМРБанк" Руслану Ареф’єву. Йому інкримінують запровадження "рубльової зони" на тимчасово окупованій території України.

Як повідомляє прес-служба правоохоронного органу, працівники СБУ зібрали доказову базу на Ареф'єва, якого підозрюють у фінансуванні війни РФ проти України.

Зазначається, що за вказівкою Кремля та Центрального банку Росії фігурант запроваджує так звану "рубльову зону" в тимчасово захоплених регіонах нашої держави. Щоб виконати поставлені завдання, Ареф’єв за підтримки місцевих гауляйтерів відкрив понад дві сотні відділень російського банку в Криму, Донецьку та Луганську. Також після захоплення лівобережної Херсонщини та частини Запорізької області він організував там створення ще 27 "філій" російських банків.

"Здебільшого відкриття банків відбувалося на базі захоплених відділень місцевих українських фінустанов. У такий спосіб агресор намагається зробити всі готівкові та електронні розрахунки на тимчасово непідконтрольних Україні територіях в російських рублях", — наголошують у СБУ. 

За даними слідства, окупаційні структури "ЦМРБанку" фінансують підрозділи російських військ, які воюють проти Сил оборони. Найчастіше це стосується виплати "зарплат" окупантам та покриття затрат на їхнє "розквартирування". Відомо, що на банківські відділення окупантів максимально заведені всі фінансові розрахунки місцевих адміністрацій, які контролює Москва.

На підставі зібраних дослідів працівники СБУ заочно повідомили про підозру Руслану Ареф'єву, якому інкримінують умисні дії, вчинені з метою зміни меж території та державного кордону України, та порушення порядку, встановленого Конституцією України, які призвели до тяжких наслідків (ч. 5 ст. 27, ч. 3 ст. 110 КК України). Наразі тривають комплексні заходи для притягнення зловмисника до відповідальності.

Нагадаємо, 24 травня СБУ повідомила про підозру соратниці російського диктатора Володимира Путіна, голові Ради Федерації Федеральних зборів РФ Валентині Матвієнко. Вона санкціонувала війну РФ проти України.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Події, 28.05.2024 14:29