Фото: Polskie Radio

Патріарх Варфоломій закликав до спільної дати святкування Великодня

Вселенський Патріарх Варфоломій закликав християн до спільної дати святкування Великодня. Він висловив сподівання, що домовленість про спільну дату діятиме вже наступного року.

Про це повідомляє Catolic Curture.

Як зауважує видання, навіть після переходу Православної церкви України на новоюліанський стиль обчислюють дату Великодня, як і раніше. Це також стосується Вознесіння та Трійці, які у народі прозвали "Зеленими святами".

"Молимо Господа Слави, щоб прийдешнє святкування Пасхи наступного року не було просто випадковим збігом, а стало початком єдиної дати її святкування як для східного, так і для західного християнства", — сказав Вселенський Патріарх Варфоломій.

Остаточне рішення на перехід ПЦУ на новий стиль мають затвердити на помісному соборі 27 липня, але парафії та храми можуть користуватися григоріанським календарем за бажанням.

Також Патріарх зауважив, що питання зі спільною датою святкування Воскресіння Христового є дуже важливим для християн через майбутнє 1700-річчя ювілею у 2025 році, що знаменує скликання Першого Вселенського Синоду в Нікеї.

"Серед центральних обговорень було питання про встановлення спільних термінів проведення великодніх святкувань. Ми налаштовані оптимістично, оскільки з обох боків є добра воля і бажання. Бо, дійсно, скандально святкувати окремо унікальну подію єдиного Воскресіння Єдиного Господа!" — додає він.

Нагадаємо, раніше TrueUA розповідавколи у 2024 році розпочався Великодній піст та якого харчування варто дотримуватися у цей період. Детальніше — у нашому матеріалі.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Суспільство, 05.04.2024 01:16