Фото: armyinform.com

Встановили тариф на життя: дружина військового повідомила про корупцію в одній із бригад ЗСУ

Дружина українського військовослужбовця звинуватила у корупції керівництво 77-ї окремої аеромобільної бригади ЗСУ. Її чоловік вважається зниклим безвісти.

Про це повідомляє ТСН.

Жінка записала кілька відео, в яких звинуватила у корупції керівництво 77-ї окремої аеромобільної бригади ЗСУ, де служив її чоловік. Вона запевняє, що у неї є докази того, що командири бригади встановили "тариф" на будь-які дії всередині військового з'єднання. За її словами, "якщо хочеш залишитись живим, то потрібно справно платити командуванню".

"Маємо підтвердження, коли командири з військових брали по 30-70 тисяч гривень щомісяця за невихід на бойове завдання. 20 тисяч гривень — десятиденна відпустка додому. 10 тисяч гривень — евакуація з поля бою. "Хочеш жити — плати": так говорять бійцям. 750-1000 грн — один ріжок до автомата. Задумайтеся тільки над цим", — повідомила Тетяна Івчук.

Також жінка заявила, що у бригаді займаються торгівлею гуманітарною допомогою.

"Хочу звернути особливу увагу на гуманітарну допомогу. Ми знаємо, що туди неодноразово була доставлена велика кількість гуманітарної допомоги. Але військові її не бачили, або бачили – але дуже малу кількість",  — наголосила вона.

За словами жінки, після розголосу у своїх соцмережах від керівництва бригади їй нібито почали надходити погрози й залякування. Тетяна переконує, що з усіма доказами, які має, вона звернулася до правоохоронних органів та зауважила, що готова їх показувати лише слідству.

Нагадаємо, Державне бюро розслідувань відкрило кримінальну справу за фактом зловживання службовим становищем начальником Одеського обласного територіального центру комплектування та соціальної підтримки під час проведення мобілізаційних заходів. За оперативними даними, він за винагороду наказував підлеглим не призивати тих чи інших осіб.

Відомо, що в Одеській області мобілізований депутат від ОПЗЖ у Роздільнянській міськраді Володимир Нестеров відмовився їхати на фронт. Групу військових одного із підрозділів тероборони притягують до кримінальної відповідальності за відмову виконувати накази в умовах воєнного стану.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 16.11.2023 14:15