Фото: Офіс президента

Вступ до ЄС та американська політика: Зеленський провів наради щодо міжнародної роботи України

У середу, 13 березня, президент України Володимир Зеленський провів нараду щодо американського напрямку політики нашої держави та європейської інтеграції.

У своєму відеозверненні гарант розповів, що у ході засідання було обговорено те, як дати більше правильних імпульсів нашій роботі з партнерами. Крім того, розглядалося питання спільного тиску України та США на російську державу протягом усього цього року.

"Перемогти тут, в Україні, у цьому протистоянні з російським терором — це питання виживання для демократичних систем, це питання взагалі того, на що здатні демократії. Україна здатна захистити себе — за достатньої підтримки. А захистивши себе, ми зможемо гарантувати, що жоден інший міжнародний злочинець не спокуситься агресією, як Путін. Ми можемо захистити життя і мусимо це зробити", — наголосив Зеленський.

Водночас очільник держави відзначив, що сьогодні провів ще одну нараду, яка стосувалася європейської інтеграції України. На ній було обговорено наступні кроки в напрямку повноправного членства у ЄС.

"Вчора Єврокомісія схвалила переговорну рамку. Далі очікуємо рішення європейських лідерів щодо затвердження. І буде важливим і для України, і для всієї європейської спільноти — важливим та сильним сигналом — зробити все для початку переговорів уже під час бельгійського головування в першому півріччі цього року. Це має бути нашим спільним темпом — і України, і сторони Євросоюзу. Маємо чіткий порядок кроків та, впевнений, можемо досягти результату", — зазначив президент.

Нагадаємо, 12 березня, президент Володимир Зеленський провів низку важливих нарад. Зокрема, вони стосувалися ситуації на фронті, посилення Державної прикордонної служби України та ресурсних галузей та енергетики.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 13.03.2024 22:58