Фото: istockphoto.com

Вступ України та Молдови в ЄС: посли Євросоюзу погодили рамки переговорів

У п'ятницю ввечері, 14 червня, постійні представники держав-членів Європейського Союзу схвалили переговорні рамки для переговорів про вступ України та Молдови.

Про це йдеться у повідомленні бельгійського головування в Раді Європейського Союзу.

Принципове рішення європейських послів означає, що 25 червня, як і планувалось раніше, пройде міжурядова конференція, яка дасть офіційний старт переговорам про вступ України та Молдови в Євросоюз.

Нагадаємо, 5 червня видання Euractiv повідомило, що дванадцять країн-членів Європейського Союзу виступили за пришвидшення процесу вступу України та Молдови до ЄС та закликали формально розпочати переговори про членство до кінця червня. Документ підписали глави МЗС Чехії, Швеції, Естонії, Фінляндії, Португалії, Латвії, Польщі, Литви, Німеччини, Словенії, Румунії та Словаччини.

Раніше очільниця Європейської комісії Урсула фон дер Ляєн заявила, що переговори щодо вступу України до ЄС стартують наприкінці червня цього року. Крім того, посадовиця зауважила, що реформи, які проводить Україна, є основою для того, щоб зробити Україну "привабливим майданчиком для інвестицій, для бізнесу", так само як і приводить її ще ближче до Європейського Союзу.

Своєю чергою речниця Єврокомісії Ана Пісонеро на брифінгу у Брюсселі заявила, що Україна та Молдова здійснили всі необхідні кроки та виконали усі умови для початку переговорів про вступ до Європейського Союзу.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими 

Політика, 14.06.2024 22:38