Фото: Шарль Мішель. Джерело – Офіс президента

Вступ України в ЄС є ключовим пріоритетом: голова Євроради зробив гучну заяву у Вільнюсі

Голова Європейської ради Шарль Мішель, який прибув 2 квітня до Литви, заявив, що пріоритетом Євросоюзу залишається підтримка України, а також зміцнення економіки спільноти та демократичних принципів.

Про це повідомляє LRT. Він наголосив, що європейці стикаються з надзвичайно великими проблемами, тому Мішель бачить три основні оперативні пріоритети.

"Насамперед ми маємо побудувати сильний та безпечний Євросоюз. Нам необхідно покращити оборонну готовність усередині ЄС. Ми маємо захищати Україну стільки, скільки потрібно. Ми маємо мобілізувати всі можливі ресурси, а також розпочати переговори про членство з Україною", — сказав Мішель.

Очільник Євроради також підкреслив важливість підтримки України.

"Ми самі маємо бути сильними, дуже важливо зміцнити нашу економічну базу. Для нас єдиний ринок — одна з найважливіших речей, нам потрібно більше інвестувати, щоб реагувати на цифрову трансформацію та зміну клімату", — сказав Мішель.

Нагадаємо, у грудні минулого року лідери країн-членів ЄС на саміті у Брюсселі схвалили початок переговорів щодо вступу України до Євросоюзу.

Фактично переговори про вступ України до Європейського Союзу ще не розпочалися, оскільки зараз триває скринінг українського законодавства на відповідність вимогам ЄС, а також формується переговорна рамка, яку Єврокомісія вже схвалила.

Своєю чергою посол Євросоюзу в Україні Катаріна Матернова заявила, що реалістичним часовим терміном для вступу України до Європейського Союзу може стати кінець 2030 року. А період до цього буде дуже цікавим.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Світ, 02.04.2024 23:27