Чон Пак. Фото: "Голос Америки"

Вже було щонайменше 10 випадків застосування Росією ракет КНДР в Україні, — Держдеп

Станом на сьогодні відомо про щонайменше десять випадків застосування російськими окупантами північнокорейських ракет у війні в Україні. 

Про це про це в інтерв'ю "Голосу Америки" повідомила високопосадовиця США, яка займається питаннями Корейської Народно-Демократичної Республіки у Державному департаменті Чон Пак.

Вона наголосила, що стурбована тим, що Північна Корея постачає Росії ракети та боєприпаси, які та використовує проти цивільної інфраструктури.

"Нас це дуже турбує. Було щонайменше 10 випадків застосування ракет КНДР на полі бою. Отже, нас дуже турбує те, що це означає для розповсюдження зброї в майбутньому, і як це погіршує ситуацію", — сказала Чон Пак.

За її словами, такі поставки у майбутньому можуть "підбадьорити та/або допомогти КНДР ще більше просувати свою програму озброєння".

Що відомо про застосування росіянами північнокорейських снарядів проти України

У Білому домі в грудні торік заявили, що країна-агресорка придбала у КНДР балістичні ракети, а на початку січня стало відомо, що рашисти вдарили ними по Харкову.

В українській розвідці зазначали, що Північна Корея активно "нашпиговувала" Росію снарядами протягом всієї осені 2023 року. За оцінками ГУР, росіяни могли отримати близько мільйона снарядів від КНДР.

Генеральний прокурор України Андрій Костін 16 лютого заявив, що росіяни застосували вже щонайменше 24 балістичні ракети північнокорейського виробництва для обстрілів України.

На думку президента Володимира Зеленського, це свідчить про те, що Росія вже не має тієї кількості зброї, як на початку повномасштабного вторгнення в Україну.

Нагадаємо, на початку березня стало відомо, що Північна Корея, ймовірно, призупинила постачання снарядів Російській Федерації морським шляхом. За даними ЗМІ, це може бути пов'язано з виробничими проблемами Пхеньяна.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Світ, 20.03.2024 03:43