Фото: proagro.com.ua / ілюстративне

Північна Корея призупинила постачання Росії боєприпасів морським шляхом: у чому причина

Північна Корея, ймовірно, призупинила постачання снарядів Російській Федерації морським шляхом. Це може бути пов'язано з виробничими проблемами Пхеньяна.

Про це повідомляє NK Pro.

Згідно з аналізом джерела, російське вантажне судно нещодавно знову приєдналося до запланованої операції з доставлення зброї з Північної Кореї після тримісячної перерви, замінивши інше, яке нещодавно вирушило до китайського порту для можливого технічного обслуговування.

Але невдовзі після того, як на початку лютого компанія перевезла контейнери з північнокорейського порту Расон до російського Східного порту, вся морська операція, схоже, була припинена, оскільки російські кораблі, пов'язані з цією торгівлею, перестали з'являтися в обох портах на доступних супутникових знімках.

Завантаження суден в порту Північної Кореї

Знімок: Planet Labs

Як з'ясувала NK Pro, обидві країни розпочали операцію в серпні минулого року, спочатку між Расоном і російським військовим портом Дунай, і з того часу чотири ідентифіковані російські вантажні кораблі здійснили як мінімум 32 рейси до Північної Кореї.

За інформацією видання, судна "Ангара", "Майя-1", "Марія" та Lady R перевозили боєприпаси до Росії. Останнє судно "Майя-1" заходило до Расону 12 лютого, а Lady R — 4 лютого. Наразі також не зафіксовано доставлення контейнерів на експортний причал.

Наразі неясно, чи це пов'язано з виробничими проблемами на заводах КНДР чи з іншою проблемою. Однак інші ознаки вказують на поновлення операцій у майбутньому, наголошуючи на необхідності продовження спостереження за суднами.

Раніше повідомлялось, що у Північній Кореї на повну потужність працюють заводи з виробництва боєприпасів, щоб постачати зброю до Росії в обмін на харчі та інші товари першої потреби. На сьогодні КНДР вже відправила до країни-агресора майже 6,7 тисячі контейнерів зі зброєю.

Нагадаємо, президент України Володимир Зеленський заявив, що є докази використання російськими окупантами артилерійських снарядів та ракет виробництва Північної Кореї. Це свідчить про те, що Росія вже не має тієї кількості зброї, як на початку повномасштабного вторгнення в Україну.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Світ, 02.03.2024 07:28