Фото: Офіс президента

WSJ: Залужний повідомив американським чиновникам, що ЗСУ на порозі прориву фронту

Головнокомандувач Збройних сил України Валерій Залужний сказав офіційним особам США, що Сили оборони перебувають на порозі прориву.

Про це повідомляє The Wall Street Journal із посиланням на неназваного американського чиновника.

У виданні наголосили, що офіційні особи США та України впродовж кількох тижнів були залучені в інтенсивні закулісні дебати з приводу стратегії та тактики контрнаступу Києва. Американські військові закликали українців зосередити свої сили, щоб спробувати прорвати оборону Росії і вийти до Азовського моря. Водночас один з американських чиновників зазначив, що під час однієї з розмов з американцями Валерій Залужний відповів: "Ви не розумієте природу цієї війни".

"Це не боротьба з заколотниками. Це Курськ", — додав Залужний, маючи на увазі головну битву Другої світової війни між Німеччиною і СРСР.

Проте у США вважають, що українські військові все ще можуть досягти успіхів на фронті. Українські командири також стверджують, що час для їхнього контрнаступу ще не минув, а Залужний повідомив офіційним особам США, що "його війська перебувають на порозі прориву".

Також за інформацією видання, один із чиновників заявив, що Вашингтон висловив "серйозне розчарування" стратегією України, особливо увагою президента Володимира Зеленського до міста Бахмут. 

Крім того, вказується, що після того, як офіційні особи США застерегли від розпорошення зусиль, українці скоригували свою стратегію і перейшли до оборони у східній частині Запоріжжя. Однак джерела видання стверджують, що ЗСУ все ще занадто розосереджені для концентрованого наступу на південь. Джерела також зазначають, що атаки українських невеликих підрозділів на вузьких фронтах уповільнюють наступ і дають росіянам більше можливостей для відповіді.

Нагадаємо, раніше у США заявили, що військові Збройних сил України в ході контрнаступальних дій на фронті змінили тактику ведення війни. Зокрема, відмовившись від тактики Сполучених штатів Америки.

Додамо, заступниця міністра оборони України Ганна Маляр заявила, що наступальна операція Збройних сил України триває. Наші військові на Півдні наближаються до другої лінії оборони росіян. За словами Маляр, окупанти посилюють другу і третю лінії оборони, створюють залізобетонні конструкції та хочуть додатково окопатися.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 24.08.2023 21:31