Фото: АрміяInform

WSJ заявило про недостатню підготовку фортифікацій в Україні перед російським наступом

За інформацією The Wall Street Journal, українська кампанія зі спорудження укріплень та оборонних ліній не дала значних результатів. Наразі ж, українські військові, замість виконання бойових завдань, змушені рити окопи.

Про це йдеться у матеріалі видання.

Журналісти посилаються на заяву президента України Володимира Зеленського, зроблену у листопаді минулого року, в якій він оголосив про початок кампанії з будівництва розгалуженої мережі фортифікаційних споруд уздовж лінії фронту, особливо в районі Авдіївки. Тоді він закликав прискорити будівництво і долучитися до процесу приватні компанії та донорів.

Однак, за інформацією WSJ, ця кампанія не дала значних результатів, і відсутність прогресу стає проблемою для України, оскільки Росія посилює свої атаки.

"За останні дні російська армія витіснила українські сили з низки сіл на захід від Авдіївки", йдеться у матеріалі.

В медіа наголошують на тому, що "Москва знає, що українським підрозділам не вистачає свіжих солдатів і боєприпасів, а США і Європа не в змозі швидко переозброїти Київ". 

Українські військові, як пише видання, намагаючись дати відсіч, накопичують боєприпаси й шукають можливості завдати удару по російським військам з ходу. Такий підхід відомий як активна оборона. 

"Солдати в цьому районі (Авдіївський напрямок ред.) стверджують, що війська, призначені для виконання бойових завдань, змушені рити окопи, часто під обстрілами. Складність завдання полягає в тому, що однієї лише живої сили недостатньо", наголошують західні журналісти.

Також, в американському медіа звертають увагу на "незвичну політику" України, згідно з якою до армії призивають лише чоловіків віком від 27 років і звільняючи від призову всіх, хто молодший за цей вік. 

"У більшості країн військова служба є більш поширеною для чоловіків і жінок, починаючи з 18 років", зауважують у WSJ.

Нагадаємо, з початку 2024 року на фортифікації та будівництво оборонних рубежів виділено понад тридцять мільярдів гривень з резервного фонду бюджету та інших джерел.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 07.03.2024 11:44