Скріншот з відео

Як інструктори країн НАТО навчають воїнів ЗСУ звільняти українські міста (відео)

Військові інструктори та інструкторки Сухопутних військ збройних сил Канади з операції ЮНІФАЄР проводять на військових полігонах Великої Британії заняття з "Урбан" підготовки військових Збройних сил України. Навчання відбуваються в рамках багатонаціональної навчальної операції ІНТЕРФЛЕКС з базової загальновійськової підготовки особового складу під керівництвом Сполученого Королівства.

Про це повідомляє Генеральний штаб Збройних сил України.

Військові зазначили, що Урбан — це міська забудова, де відпрацьовується бій в місті: захоплення, зачистка та утримання об'єктів в населених пунктах та звільнення їх від противника. 

Ці тренувальні ділянки являють собою цілі реалістично відтворені вулиці із житловими кварталами з будинками із вікнами, під’їздами, сходами й горищами, а також будівлі пошти, банку, релігійних споруд. Українські військові, які звільнятимуть українські міста від загарбників, завдяки цим заняттям володітимуть базовими навичками бойових дій серед забудови: як правильно пересуватися у групі, звідки чекати небезпеку та як її попередити.

У Генштабі підкреслили, що новобранцям, які ще не бували на полі бою, особливо корисні такі тренування. І саме на тих, хто нещодавно приєднався до Збройних сил України, в першу чергу, і розрахована тренувальна програма. 

"Адже багатонаціональна навчальна операція ІНТЕРФЛЕКС під керівництвом Великої Британії покликана передусім сформувати базові навички у людей, які тільки вчора обіймали цивільні професії", — йдеться у повідомленні Генштабу.

Військові повідомили, що групу українських солдатів, що на відео, тренують військові з Канади. Вони навчають українців правильно поводитись зі зброєю, переміщенню, спостереженню і патрулюванню, методів виживання, наданню першої домедичної допомоги тощо.

"Таким чином Канада та Велика Британія продовжують підтримувати народ України та надають постійну підтримку у відповідь на тривалу російську агресію і окупацію українських територій", — додали у Генштабі.

Нагадаємо, оновлений мобілізаційний законопроект передбачає скасування строкової військової служби. Замість неї чоловіки будуть зобов’язані пройти базовий військовий вишкіл або базову військову службу.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 02.04.2024 18:55