Фото: Pixabay

Як кадрові перестановки у міноборони РФ вплинуть на перебіг війни: оцінка британських розвідників

Кадрові ротації у силовому блоці Кремля жодним чином не вплинуть на перебіг подій на фронті в Україні. 

Про це повідомила розвідка Великої Британії.

У відомстві зазначили, що Кремль ухвалив рішення про звільнення міністра оборони Росії Сергія Шойгу. На його місце було призначено першого віце-прем'єра Андрія Білоусова, а Шойгу зайняв крісло секретаря Ради безпеки Миколи Патрушева.

Як зауважили розвідники, Бєлоусов — економіст без військової освіти. До цього він обіймав посаду першого віцепрем'єр-міністра та працював помічником президента РФ з економічних питань. Зазначається, що Бєлоусов, ймовірно, очолив оборонне відомство з метою забезпечення більшої ефективності оборонних витрат і тіснішої координації між оборонними галузями та потребами збройних сил РФ.

"Це може виявитися надзвичайно складним завданням для Бєлоусова, враховуючи високий рівень корупції в російському Міністерстві оборони та збройних силах", — йдеться в повідомленні.

Розвідники припускають, що зміна міністра оборони РФ навряд чи матиме вплив на перебіг війни в Україні. 

"Оскільки Путін також оголосив, що не буде жодних змін у призначенні вищого керівництва Генерального штабу, нинішній російський підхід до війни, ймовірно, продовжуватиметься", — додали британські розвідники.

розвідка британії

Інфографіка: Ministry of Defence

Нагадаємо, 15 травня російський диктатор Володимир Путін підписав указ про призначення міністром оборони Андрія Бєлоусова замість Сергія Шойгу. Також президент Росії підписав укази про призначення інших міністрів: Мінпромторгу, Мінспорту, Мінтранспорту, Міненерго та Міністерства сільського господарства.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 17.05.2024 14:35