Фото: Freepik

Як не набрати зайвих кілограмів під час новорічних свят: корисні та ефективні поради

Новорічно-різдвяні свята зазвичай супроводжуються застіллями з купою смачної та калорійної їжі. Уникнути набору ваги у цей період можливо, але потрібно дотримуватися кількох простих порад. Головне  не забувати про розумне харчування та фізичну активність.

Фахівці сайту Daily Express поділилися порадами, як насолодитись новорічними святами та не отримати зайвих сантиметрів на талії та стегнах. Більше про це — читайте у нашому матеріалі.

Будьте активними

Зимові свята можна зробити веселішими та здоровішими, якщо провести їх активно. Катання на ковзанах чи санчатах, гра в сніжки, ліплення сніговика разом із сім'єю — найкращий спосіб спалювати калорії, набиратися енергії та приємних вражень від відпочинку. Проте, якщо погода не дозволяє так проводити час, то можна придумати інші веселі розваги. Так можна "спалити" зайві калорії, набрані за святковими столами.

Фото: online.ua

Фото: online.ua

Намагайтесь себе контролювати

Під час свят потрібно вживати їжу лише тоді, коли відчувається голод. Не варто їсти усе підряд. У цей період варто уважно стежити за сигналами, які подає організм. Намагайтеся харчуватися різноманітно. Якщо дуже складно себе контролювати та обмежувати у смаколиках, то краще додавати цих страв до свого раціону, ніж намагатися їх вилучити.

Фото: ukr.media

Фото: ukr.media

Не забувайте про здоровий сон

Під час свят не варто забувати про відпочинок, адже нестача сну підсилює сигнали голоду в головному мозку. Тому потрібно добре висипатися, щоб уникнути переїдання. "Золота середина" — це 7-9 годин міцного сну.

Фото: apteka24.uа

Фото: apteka24.uа

Вживання алкоголю: стежте за тим, що п'єте

Важливо пам'ятати, що алкогольні напої часто містять багато калорій, а також провокують сильний голод, що призводить до переїдання і вибору менш здорової їжі. Це може порушити контроль ваги. Також не варто запивати їжу солодкими напоями, соками та компотами з додаванням цукру. Ці всі напої — зайві калорії.

Фото: vertebrolog.com.uа

Фото: vertebrolog.com.uа

Нагадаємо, раніше директор Національного наукового центру "Інститут аграрної економіки" Юрій Лупенко заявив, що вартість новорічного столу для родини з чотирьох осіб обійдеться цього року у 2879,15 гривні. Це на 8,4% дорожче, ніж минулого року. 

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Суспільство, 31.12.2023 04:13