Фото ілюстративне. Джерело: росЗМІ

Британська розвідка пояснила, як "охоронна структура" в Москві перетворюється на парамілітарну організацію

У листопаді 2022 року президент Росії Володимир Путін надав владі Москви повноваження створити спеціальну силову структуру для охорони столичного метрополітену. Згодом вона отримала назву "відомча охорона уряду Москви".

Про це нагадало Міністерство оборони Великої Британії з посиланням на дані розвідки.

За інформацією британських розвідників, спеціальна "охоронна" структура, створена владою Москви за вказівкою з Кремля, з літа 2023 року розпочала набувати все більше ознак парамілітарної структури.

У повідомленні йдеться про те, що з липня 2023 року ця структура отримала дозвіл застосовувати вогнепальну зброю. У неї розраховують залучити 15 тисяч осіб, з яких, імовірно, залучили вже декілька тисяч.

Аналітики зазначили, що це ще один приклад російської традиції створювати парамілітарні структури, окремі від регулярної армії. Вони припускають, що поштовхом до посилення "відомчої охорони" стали побоювання щодо готовності силових структур у Москві після невдалого заколоту лідера приватної військової компанії "Вагнера" Євгенія Пригожина.

"Також проект є можливістю для москвичів добровільно взятися за "патріотичні" обов’язки у воєнний час, уникаючи при цьому відправлення на передову в Україні. Мер Москви Сергій Собянін досі успішно обмежував прямий вплив конфлікту на мешканців столиці, які живуть відносно добре. Більшість росіян, які поповнюють російську статистику втрат в Україні, походять з бідніших провінційних регіонів", — зробили висновок у Мінстерстві оборони Великої Британії.

Інфографіка: Міністерство оборони Великої Британії

Інфографіка: Міністерство оборони Великої Британії

Нагадаємо, раніше в британській розвідці розповідали, що групі ветеранів "Вагнера" 14 листопада 2023 року видали офіційні документи, що посвідчують особу. Це перший випадок, коли "вагнерівців" офіційно визнали ветеранами.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 04.01.2024 15:50