Фото: koda.gov.ua

Як повинен просуватись контрнаступ ЗСУ: Зеленський зробив рішучу заяву про Путіна

Українській армії важливо просуватись вперед хоч на невеликі відстані й не давати перепочинку президенту країни-агресора Володимиру Путіну. Водночас глава держави визнав, що прогрес у контрнаступі повільний.

Таку заяву зробив президент України Володимир Зеленський у передачі "60 хвилин" Скотта Пеллі телекомпанії СBS.

"Ми повинні звільнити нашу територію якомога більше і рухатися вперед, навіть якщо це менше (пів милі) або (сто) метрів, ми повинні це зробити. Ми не повинні давати Путіну перепочинку", — сказав він.

Зеленський наголосив, що лінія фронту перетворилася на артилерійську дуель, де росіяни та українці випускають по 40 тисяч снарядів у день. Війна з використанням безпілотників також сповільнила прогрес.

"Це складна ситуація. Я буду з вами абсолютно відвертим. У нас є ініціатива. Це плюс. Ми зупинили російський наступ і перейшли в контрнаступ. І попри це, він не дуже швидкий. Важливо, що ми щодня просуваємося вперед і звільняємо території", — зауважив Зеленський.

На думку Зеленського, вбиваючи цивільних, Путін намагається зламати українців.

"Зламати (нас). І обираючи цивільні цілі, Путін хотів досягти саме цього — зламати. Цій людині (Путіну, — ред.), яка пройшла свій шлях з такими кривавими діями, з усім, що вона говорила, не можна довіряти. Такій людині не можна довіряти, тому що вона вже давно не є людиною", — додав президент.

Нагадаємо, 17 вересня українські військові звільнили Кліщіївку під Бахмутом. Проте ворог не полишає спроб повернути собі контроль над населеним пунктом. 

Водночас начальник прес-служби Східного угруповання військ ЗСУ Ілля Євлаш наголосив, що звільнення села Кліщіївка у Донецькій області є важливим елементом для подальшого контрнаступу Збройних сил України. Деокупація населеного пункту дозволила українським військам отримати плацдарм для подальшого наступу.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 18.09.2023 06:35