Фото: ілюстративне. Джерело: "Вікіпедія"

Як Росія намагається приховати від ударів ЗСУ свої літаки на авіабазах: пояснення британської розвідки

Війська країни-агресорки наразі активно намагаються приховати свої літаки на авіабазах та застосовують низку методів приманки та обману. Зокрема, ворог малює макети винищувачів, аби заплутати Збройні сили України.

Про це повідомила розвідка Великої Британії.

"На аеродромі Кіровськ в окупованому Криму на бетоні намальовані макети російських винищувачів. Такі малюнки також були помічені на щонайменше 12 інших російських авіабазах, що демонструє рівень занепокоєння росіян майбутніми українськими ударами і здатність відбити їх", — йдеться у повідомленні.

Розвідники зауважили, що такі методи маскування рашисти запроваджують після того, як ЗСУ задали низку успішних ударів по військових об’єктах країни-агресорки. 

Натомість, за даними британської розвідки, російські вертольоти все одно регулярно приземляються на намальовані силуети винищувачів і тим самим повністю підривають свою ж спробу обману.

"Це також розкриває справжній бойовий порядок або чисельність авіації на цих авіабазах, який Росія, ймовірно, намагається приховати від української розвідки", — додали британські розвідники.

як Росія намагається приховати від ударів літаки на авіабазах

Фото: Ministry of Defence\X

Нагадаємо, раніше британські розвідники розповідали, що війська країни-агресорки намагаються захистити свої об’єкти в порту Новоросійська від атак з боку України. Для цього окупанти почали встановлювати баржі біля входу в порт.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 02.04.2024 13:35