Фото: Facebook Оксани Жолнович

Як уряд стимулюватиме повернення українців додому: роз'яснення Мінсоцполітики

Уряд реформує соціальну політику за європейськими стандартами. Це допоможе стимулювати повернення українців додому з-за кордону.

Про це повідомила міністр соціальної політики України Оксана Жолнович під час виступу у Брюсселі, передає "Укрінформ".

"Наразі уряд планує заходи щодо стимулювання наших громадян до повернення в Україну, ми думаємо про відповідну урядову стратегію. Якщо говорити про соціальну політику, то нашим пріоритетом є її переформатування з урахуванням найкращих європейських стандартів. Я переконана: коли ми створимо в Україні соціальні послуги, які є в Європі, наші громадяни обиратимуть для проживання свою країну та повертатимуться додому", — зазначила чиновниця.

Також Жолнович згадала і про перспективи вступу України до ЄС.

"Друге питання  — коли ми станемо частиною Європейського Союзу, то, ймовірно, питання міграції стане не таким гострим. Тому що це буде один великий будинок, де можна буде вільно жити вдома і працювати в іншій країні. Тоді це питання щодо міграції та повернення стане простішим",  — додала Оксана Жолнович.

При цьому міністр зазначила, що на сьогодні ще зарано кликати всіх громадян України повертатися додому, оскільки триває агресивна російська війна проти України та продовжуються бойові дії.

Нагадаємо, понад 8,1 мільйона українців стали біженцями після повномасштабного вторгнення Росії на територію нашої держави. Майже 5 млн громадян України подали заяви на отримання статусу тимчасового резидента в європейських країнах.

Раніше повідомлялось, що українські біженці продовжують інтегруватись на ринку праці європейських країн. Наші краяни збільшать робочу силу єврозони на 0,5%.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Суспільство, 14.03.2023 11:17