Фото: Вікіпедія

Як винищувачі F-16 змінять ситуацію на полі бою в Україні: відповідь американського генерала

Що більше винищувачів F-16 отримає українська армія, то сильнішою вона буде у майбутньому. Київ мав їх отримати ще два роки тому.

Таку заяву зробив генерал-лейтенант запасу Повітряних сил США Девід Дептул, пише АрміяInform.

Він наголосив, що Україні потрібно готуватися до використання цих літаків у тій кількості, яку вона отримує зараз, адже F-16 збільшать потенціал Повітряних сил. 

"Однак кількість має значення. Чим більше F-16 і чим більш досконалі версії F-16 Україна зможе отримати, тим сильнішими будуть ЗСУ в майбутньому", — розповів генерал-лейтенант", — сказав Дептул.

За словами військового, союзники повинні збільшити кількість літаків, що надаються Києву, а також надати вдосконалені версії F-16 та сучасне озброєння для них. Дептул підкреслив, що Україні потрібно виготовляти більше безпілотників зі значним бойовим навантаженням і дальнім радіусом дії.

"Це дасть змогу бити по ключових цілях у РФ і знизить здатність російських військ розгортати свої сили в Україні", — резюмував американський генерал.

Недавно речник Повітряних сил Збройних сил України Ілля Євлаш заявив, що частина українських пілотів вже завершує навчання на літаках F-16. Льотчики будуть готові до виконання завдань одразу, як тільки винищувачі прибудуть в Україну.

Нагадаємо, раніше міністерка оборони Нідерландів Кайса Оллонгрен заявила під час брифінгу у Вільнюсі, що Нідерланди розпочнуть відправляти винищувачі F-16 Україні цієї осені. Це відбудеться після Данії, яка має намір передавати літаки влітку.

Також командувач Повітряних сил Збройних сил України Микола Олещук повідомив, що до однієї з бригад тактичної авіації передали тренажер винищувача F-16, який надала Україні Чехія. Це перший подібний тренажер, який Київ отримав від Праги.

Своєю чергою високопоставлений військовий чиновник заявив, що перші західні винищувачі F-16, які будуть доставлені союзниками, прибудуть до України протягом кількох тижнів. Вони допоможуть Силам оборони протистояти у повітрі російській армії.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 26.05.2024 12:39