Фото: slovoidilo.ua

Як зима вплине на хід бойових дій на східному фронті: роз'яснення британської розвідки

З початком зими не варто очікувати суттєвих змін на східному фронті України. Наразі на лінії бойового зіткнення відсутні будь-які перспективи.

Такого висновку дійшли у міноборони Британії, оприлюднивши своє зведення у соцмережі X. Розвідка Британії проаналізувала основні події на фронті за останній тиждень та дійшла таких висновків:

  • важкі бої точаться на Куп'янській осі у Луганській області, навколо Авдіївки, на лівому березі Дніпра у Херсонській області, де українські війська створили плацдарм;
  • жодна сторона не досягла істотного прогресу на фронті. Росія продовжує зазнавати особливо великих втрат в районі Авдіївки.

Розвідка з посиланням на очевидців зробила висновок, що безпілотники та артилерія (особливо касетні снаряди) продовжують відігравати важливу роль на фронті.

"З настанням холодної зими на Сході України майже немає найближчих перспектив серйозних змін на лінії фронту", — вважають у британській розвідці.

Інфографіка британська розвідка

Нагадаємо, міністр оборони Естонії Ханно Певкур заявив, що отримання Україною літаків не змінить хід війни з Російською Федерацією. Військовим насамперед потрібні боєприпаси та далекобійні ракети.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 18.11.2023 11:14