Фото: Генштаб ЗСУ

Як змінилася ситуація на лівобережжі Херсонщини у районі Кринок: заява ЗСУ

На лівобережжі Херсонщини упродовж 19 липня воїни Збройних сил відбили п’ять атак російських загарбників. Зокрема, чотири штурми були в районі зруйнованого окупантами села Кринки, з якого нашим військовим довелось відступили. 

Таку заяву в ефірі телемарафону зробив речник Оперативно-стратегічного угруповання військ "Таврія" Дмитро Лиховій. Він наголосив, що відступ із позицій у Кринках не змінив загальну ситуацію на цьому відтинку фронту.

"Не можна сказати, що ситуація змінилася. Я ще раз наголошу, що Сили оборони України продовжують виконувати бойові завдання на лівобережжі Дніпра Херсонської області, зокрема — і в районі населеного пункту Кринки", — підкреслив Лиховій.

Речник Оперативно-стратегічного угруповання військ "Таврія" також наголосив, що підрозділи Сил оборони продовжують виконувати завдання, зокрема на островах Дніпра. Під час останніх штурмів загарбників втрат позицій тут не було допущено.

Ситуація на фронті

За даними Генштабу, станом на 20 липня на Харківському напрямку відбито дві атаки неподалік Глибокого, а у районі Вовчанська триває бій.

На Куп’янському напрямку ворог протягом дня марно намагався просунутися до наших позицій в районах Глушківки та Петропавлівки. Три атаки противника ще тривають неподалік Стельмахівки, Макіївки та Піщаного. Біля останнього, а також по району Колісниківки, окупанти скидали авіабомби, у сумі — чотири КАБи.

Ворог збільшив кількість атак до шести на Лиманському напрямку. Продовжуються бойові дії поблизу Невського, Макіївки та у напрямку Лозової.

На Сіверському напрямку ворог вісім разів намагався прорвати нашу оборону в районах Виїмки, Спірного, Переїзного та Верхньокам’янського. Два боєзіткнення ще тривають. Ситуація контрольована.

На Краматорському напрямку наші захисники продовжують відбивати дві атаки ворога в районах Кліщіївки та Калинівки. За сьогодні загальна кількість штурмових спроб ворога на напрямку зросла до шести.

На Торецькому напрямку відбулося чотири ворожих штурми у районі Залізного, де ворог і зараз атакує, та Нью-Йорка. Також окупанти бомбардували Північне, Диліївку і Торецьк.

Найбільша активність ворога наразі зберігається на Покровському напрямку. 32 рази за сьогодні тут відбувалися зіткнення різної інтенсивності. Наразі тривають бої в районах Новоолександрівки, Новоселівки Першої, Воздвиженки та Прогреса. Авіація окупантів била протягом дня КАБами по Вовчому та Тимофіївці. Окрім того, терористи завдали трьох авіаударів НАРами по району Олександрополя.

Тривають бої на Курахівському напрямку, у двох локаціях поблизу Красногорівки. Ще шість штурмів наші воїни успішно відбили — ворог зазнав втрат біля Георгіївки, Парасковіївки та Костянтинівки.

На Времівському напрямку агресор здійснив чотири штурми наших позицій неподалік Костянтинівки й Старомайорського. Ворожа штурмова авіація завдала ударів НАРами біля Урожайного.

На Оріхівському напрямку відбулось три бойових зіткнення в районах Малої Токмачки та Новоданилівки. А понад півсотні некерованих авіаракет ворог випустив у бік Кам’янського і Лобкового.

На Придніпровському напрямку наші захисники відбили чотири атаки ворога в районі Кринок.

За даними британської розвідки, основні наступальні зусилля на лінії фронту в Україні російські окупанти зосереджують на Авдіївському та Покровському напрямках. Масштабні штурми подекуди призупинилися, тож загарбники працюють здебільшого розпорошеними невеликими загонами піхоти.

Нагадаємо, що, за інформацією Генерального штабу Збройних сил України, від початку повномасштабного вторгнення в Україну Росія вже втратила понад 565 з половиною тисяч своїх військових. За минулу добу ця цифра зросла приблизно на 990 мертвих окупантів. Окрім того, українські військові знищили велику кількість бойової техніки рашистів.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 20.07.2024 20:44