Фото: Генштаб ЗСУ

Які навички російських окупантів завадили швидкому контрнаступу України влітку: пояснення ISW

Припущення про те, що російські війська ефективно використовують засоби РЕБ, контрбатарейну боротьбу, артилерійську підготовку, повітряну розвідку та зв'язок між підрозділами та всередині них, заслуговує на увагу. Російські джерела раніше підкреслювали, що ці тактичні адаптації є сильними сторонами захисту РФ від українських контрнаступальних операцій на Півдні України — особливо у червні та липні. 

Про це повідомляє Інститут вивчення війни (ISW).

Понад те, більшість російських сил, що воюють нині у районі Авдіївки, мабуть, є елементами Першого армійського корпусу "Донецької Народної Республіки", який переважно контролюється Восьмою російською загальновійськовою армією. Аналітики не помітили будь-яких елементів Восьмої загальновійськової армії, що не входять до складу формувань "ДНР", що брали участь в постійних атаках, і ISW оцінює, що поточні російські наступальні зусилля в районі Авдіївки, ймовірно, в основному складаються з сил "ДНР". 

Елементи "ДНР" страждають від повсюдних проблем, пов'язаних зі зловживанням командною культурою, поганою дисципліною та мінімальною підготовкою; усе це посилюється ширшими проблемами, що з інтеграцією більш нерегулярної структури сил "ДНР" в регулярні збройні сили Росії. Повідомлення російських військкорів про те, що підрозділи в цьому районі демонструють ефективний зв'язок, можуть свідчити про те, що сили "ДНР" дещо полегшили свою інтеграцію в регулярні російські сили та здобули уроки з попередніх неефективних та невдалих атак у районі Авдіївки.

Нагадаємо, раніше президент України Володимир Зеленський заявив, що Україна перебуває на завершальному періоді війни з Російською Федерацією. Водночас прогнозувати закінчення бойових дій наразі складно.

Раніше Зеленський повідомив, що Збройні сили України продовжують просуватися "крок за кроком" на полі бою, попри російську агресію та спроби атакувати. Водночас Україна не може допустити, аби допомога їй була перервана.

За даними Генштабу, російські загарбники продовжують втрачати живу силу й техніку на полі бою. Станом на ранок 11 жовтня Збройні сили України ліквідували майже 284 тисячі окупантів та понад дев'ять тисяч бойових броньованих машин. Минулої доби вдалося знищити 34 танки, 91 бойових броньованих машин та 18 артилерійських систем. Крім цього, ворог втратив одну систему протиповітряної оборони.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 12.10.2023 06:02