Фото: Генштаб ЗСУ

Які підрозділи РФ протистоять українській армії на Бахмутському напрямку: відповідь військового

Російська армія намагається малими групами вклинитися в українську оборону та виявити наші вогневі позиції на Бахмутському напрямку. Ворог концентрує нові підрозділи в самому Бахмуті та на його околицях.

Заступник командира батальйону П'ятої окремої штурмової бригади ЗСУ Олексій Тарасенко розповів в ефірі телемарафону про оперативну ситуацію на цьому напрямку, пишуть "Факти". Водночас він наголосив, що після звільнення Андріївки та Кліщіївки у районі Бахмута суттєвим змін наразі немає.

"Ворог активно застосовує як розвідувальні, так і ударні БпЛА нового типу, намагається знайти нові методи для ураження наших військ, проте засоби радіоелектронної боротьби досить ефективно з цим справляються. Намагаємося відповідати на всі виклики з боку противника, надійно тримаємо оборону та проводимо локальні штурмові дії", — сказав заступник комбата.

За словами Тарасенка, українським військовим під Бахмутом протистоять кадрові російські підрозділи, зокрема танкові та десантно-штурмові, або ж підрозділи колишніх армійських корпусів так званої ДНР.

"Тобто це люди, які воюють з 2014-2015 років. По тих військових, яких вдалося захопити в полон, ми бачимо, що у противника дуже різний особовий склад – як добре підготовлений, так і щойно мобілізований. Така збірна солянка із різних підрозділів", — додав він.

Заступник комбата наголосив, що переважно це кадрові частини збройних сил РФ, хоча й часто  наповнені щойно мобілізованими або ж людьми з тюремним минулим.

Нагадаємо, за даними Генштабу, протягом 23 вересня на лінії фронту відбулось 24 бойових зіткнення. Ворог завдав один ракетний та 44 авіаційних ударів, здійснив 52 обстріли з реактивних систем залпового вогню по позиціях наших військ та населених пунктах.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 24.09.2023 21:32