Фото: Еліна Світоліна. Джерело – Федерація тенісу України

Які тенісистки представлятимуть Україну на Олімпіаді в Парижі: відповідь Федерації

Федерація тенісу України та Національний Олімпійський комітет номінували тенісисток для участі на Олімпіаді в Парижі. Відповідно до заявки нашу державу на головному світовому спортивному форумі представлять шість спортсменок в одинарному та парному розрядах.

Про це повідомляє Федерація тенісу України.

У Федерації зазначили, в одинарному розряді Україну представлятимуть такі тенісистки: Марта Костюк (16-й номер рейтингу WTA), Еліна Світоліна (21). Даяна Ястремська (27), Ангеліна Калініна (47).

У парному розряді наша держава буде представлена чотирма спортсменками, а саме: Людмила Кіченок (17) та Надія Кіченок (35), Марта Костюк (16) та Даяна Ястремська (27).

У відомстві повідомили, що перші попередні списки гравців в одинарному та парному розрядах будуть опубліковані 4 липня. Олімпійський турнір стартує 27 липня та триватиме по 4 серпня.

Нагадаємо, тенісистка Еліна Світоліна втратила статус першої ракетки України після Відкритого чемпіонату Франції-2024. Її місце посіла Марта Костюк.

Раніше Еліна Світоліна підтвердила наміри зіграти на літній Олімпіаді. Зараз вона повертається до збірної України.

Також в інтерв’ю британським журналістам Світоліна розповідала, що зі серйозною мотивацією виходить на поєдинки з російськими спортсменами. За її словами, коли вона грає проти представниць Російської Федерації, то бореться, як український солдат.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Спорт, 18.06.2024 11:25