Фото ілюстративне зі соцмереж

Які виші обирають українські абітурієнти: п'ятірка лідерів не змінилася

В Україні станом на поточний тиждень понад 200 тисяч абітурієнтів вступила на бакалаврат у заклади вищої освіти. Лідирують за кількістю заяв навчальні заклади Львова, Києва та Харкова.

Про це повідомила заступниця очільника фракції "Слуга народу", голова підкомітету з питань вищої освіти комітету Верховної Ради з питань освіти, науки та інновацій Юлія Гришина.

На першому місці за кількістю поданих заяв щодо вступу перебуває Львівський національний університет, на другому — Київський національний університет імені Тараса Шевченка, на третьому — Львівський політехнічний університет, на четвертому — Київський політехнічний інститут імені Ігоря Сікорського, на п'ятому — Державний торговельно-економічний університет.

"Порівняно з попереднім роком п’ятірка лідерів не змінилася, вони просто дещо поміняли позиції", — наголосила вона.

За її словами, попри дуже складні умови роботи, заклади вищої освіти Харківщини зберігають лідерство за кількістю поданих заяв.

"Тож словосполучення "незламна Харківщина" підтверджується й у сфері освіти. Я дякую всім освітянам, які продовжують працювати й в умовах повномасштабного вторгнення зберігають нашу систему освіти", — додала Гришина.

Нагадаємо, раніше директор департаменту освіти та гуманітарної політики Черкаської міської ради Богдан Бєлов повідомляв, що навчання у школах України запланували розпочати 2 вересня, однак відбуватиметься воно по-новому: осінні канікули скасують, а також введуть шестиденне навчання. Таким чином хочуть якомога більше навчального плану викласти у період року, коли світловий день довший.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Суспільство, 17.08.2024 05:28