Фото тематичне. Джерело: ДТЕК

Яку суму витрачено на відновлення ТЕС після російських обстрілів: у ДТЕК оприлюднили цифри

Компанія "ДТЕК Енерго" з початку 2024 року інвестувала понад 2,1 мільярда гривень власних коштів у ремонт та відновлення пошкоджених теплоелектростанцій. Енергетика опинилась під масованими обстрілами російських окупантів. 

Про це повідомляє прес-служба компанії. 

Як зазначають у ДТЕК, за вісім місяців 2024 року компанія вклала у ремонти та відновлення теплоелектростанцій понад 2,1 мільярда гривень власних коштів.

"Енергетика загалом і, теплова генерація, зокрема, продовжує залишатися пріоритетною ціллю ворога. Тому ми не маємо іншого вибору і продовжуємо робити все можливе, щоб не дати реалізувати плани ворога. І щоб українці залишалися якомога більше часу зі світлом і теплом. Але руйнування від обстрілів настільки масштабні, що будемо відновлювати потужності до опалювального сезону, впродовж зими й в наступні роки", — розповів генеральний директор "ДТЕК Енерго" Ільдар Салєєв.

Загалом у цьому році компанія планує вкласти у ремонти та відновлення ТЕС близько 3,9 мільярда гривень, що відповідає тогорічним вкладенням.

Що відомо про російські атаки по ТЕС

З початку повномасштабного вторгнення ТЕС "ДТЕК Енерго" були атаковані ворогом понад 180 разів. Від атак було поранено 56 енергетиків станцій, троє загинуло. Лише у березні — червні цього року ворог здійснив сім масованих атак по ТЕС компанії. Внаслідок обстрілів зруйновано або пошкоджено близько 90% потужностей теплової генерації ДТЕК. За попередніми даними, для відновлення пошкоджених атаками потужностей необхідно близько 14-16 мільярдів гривень (350—400 мільйонів доларів). Це завдані збитки з обладнання і вартість проведення ремонтних робіт.

Нагадаємо, раніше постійне представництво України при міжнародних організаціях у Відні відправило офіційну ноту на адресу Міжнародного агентства з атомної енергії. У ній йшлося про те, що масована ракетна атака Росії 26 серпня була спрямована на порушення роботи атомних електростанцій України. Внаслідок обстрілу було відключено від мережі декілька блоків Рівненської АЕС та знижено потужність Південноукраїнської АЕС.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими
Війна, 05.09.2024 18:44