На фото: Icoma Tatamel Bike. Джерело: скріншот з відео

Японці розробили електромопед, який може трансформуватись у валізу

У Японії розробили електричний мопед Tatamel Bike виробництва компанії Icoma, який може трансформуватись у валізу для зручного транспортування. 

Як повідомляє прес-служба компанії, рухає мопед невеликий мотор, який може розігнати його до 40 кілометрів на годину. 

Зазначається, що в теорії завдяки компактним розмірам двоколісного у складеному стані його можна носити з собою як валізу. Проте варто наголосити, що вага Icoma Tatamel Bike складає 63 кілограми, що для ручного транспортування забагато.

Водночас його компактність дозволяє перевозити електромопед у багажнику автомобіля, тим більше, що двоколісний не підходить для використання як основний транспортний засіб. Цьому перешкоджає не тільки конструкція, а й невеликий запас ходу, який складає лише 30 км. У компанії обіцяють випустити модифікацію, яка буде здатна долати до 60 кілометрів на одному заряді. Ціна Icoma Tatamel Bike складає 3170 доларів.

Такий мопед не є унікальним, адже існує схожий на нього Honda Motocompacto, який, щоправда, набагато дешевший — лише 995 доларів. Проте запас його ходу та максимальна швидкість теж значно менші. Конкурент може проїхати на одному заряді 19 кілометрів та розвиває швидкість до 24 кілометрів на годину. 

Нагадаємо, у травні американські науковці створити навушники із системою штучного інтелекту, які дозволяють чути конкретну людину в натовпі просто подивившись на неї. Система має назву Target Speech Hearing — вона блокує зайві звуки в навколишньому середовищі та відтворює лише голос зареєстрованого мовця в режимі реального часу, навіть коли слухач рухається в шумних місцях та більше не перетинається з джерелом звуку.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Технології і наука, 05.06.2024 03:34