Японія планує придбати безлюдний острів для перенесення американської авіабази

09 СІЧНЯ 2019 11:04

Міністерство оборони Японії прийняло рішення придбати безлюдний острів Маге з метою перенесення туди навчань палубної авіації з авіаносців ВМС США. Острів обійдеться японському оборонному відомству в 16 мільярдів ієн (більше $ 147 млн).

За даними видання The Japan News, попередній контракт буде підписаний на цьому тижні. Острів, який належить приватній фірмі з Токіо передадуть військовим до кінця березня.

Рішення про придбання острова було прийнято в зв'язку з протестами жителів районів, над якими проводяться навчання американських літаків. Подібні заходи, в ході яких відпрацьовуються дії авіації палубного базування, супроводжуються великим шумом.

З цієї причини в даний момент навчання проводяться на безлюдному острові Іо, також відомому як Іводзіма, однак він знаходиться занадто далеко від території Японії.

У зв'язку з цим військові США і Японії прийняли рішення про будівництво навчального полігону на острові маге, який розташований в 400 кілометрах від авіабази Корпусу морської піхоти США Івакуні.

У плани японських військових входить будівництво на острові аеродрому і ряду інших військових об'єктів, які планується використовувати спільно з США.

Світ, 09.01.2019 11:04