Фото ілюстративне. Джерело: УНІАН

Єдиний державний реєстр призовників: Міноборони позбувається бюрократичної складової

В Україні триває наповнення Єдиного державного реєстру призовників. Це дозволить військкоматам автоматично отримувати інформацію з Міністерства внутрішніх справ, Міністерства фінансів і Міністерства охорони здоров’я та іншими.

Про це повідомила прес-служба Міністерства оборони України.

У такий спосіб держава намагається нівелювати бюрократичну складову, щоби зменшити кількість необов’язкових візитів українців у територіальні центри комплектування та соціальної підтримки для отримання довідок чи дозволів.

"Одним із ключових процесів плану трансформації є наповнення Єдиного державного реєстру призовників, військовозобов’язаних і резервістів", — сказано в повідомленні.

На цьому етапі у Міноборони проводять роботу щодо організації інформаційної взаємодії між Реєстром та інформаційно-телекомунікаційними системами, реєстрами, базами (банками) даних, держателями (розпорядниками, адміністраторами) якими є державні органи, задля підвищення якості персональних даних призовників, військовозобов’язаних та резервістів в Реєстрі.

Наразі Міноборони веде роботу з визначення механізмів обміну інформацією з:

  • Міністерством фінансів,
  • Міністерством внутрішніх справ,
  • Міністерством освіти та науки,
  • Державною судовою адміністрацією.

Також Міноборони веде роботу з організації підписання спільних наказів з Міністерством охорони здоров’я, Пенсійним фондом, Офісом генпрокурора й іншими.

На наступних етапах планується організація робіт з підписання спільних наказів Міноборони про затвердження порядку електронної інформаційної взаємодії з Міністерством соціальної політики, Міністерством у справах ветеранів України й іншими.

Нагадаємо, що в Україні планують кардинально зацифрувати Територіальні центри комплектації. Серйозних нововведень можна очікувати вже в середині осені. Такі зміни допоможуть автоматично обмінюватися інформацією між реєстрами міністерств. Тож українці менше ходитимуть державними установами.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 15.09.2023 13:36