Фото: Офіс президента

Єрмак назвав умови для переговорів із Росією

Для початку мирних переговорів Росія має відійти на позиції, які були до початку повномасштабної війни. Натомість Україна проти заморожування війни та компромісів щодо територій.

Про це повідомив керівник Офісу президента Андрій Єрмак в інтерв'ю італійському виданню "Corriere Della Sera".

"Зеленський ніколи не говорив про територіальний компроміс, а про необхідність прийняти міжнародно визнані кордони. Щоправда, він був готовий вести переговори, виходячи із ситуації напередодні російського вторгнення. Для нас Крим та Донбас залишаються українськими, вони не підлягають обговоренню. Ми проти заморожування війни, натомість ми хочемо покласти її край", — пояснив він.

Як наголосив Єрмак, для початку діалогу між Україною і Росією, "необхідно повернутися до ситуації, яка була до того, як два роки тому о четвертій ранку пролунав перший постріл російської гармати".

"Потім ми поговоримо про те, як повернути наш суверенітет до кордонів 1991 року", — зауважив глава ОП.

Він також додав, що йому байдуже на погрози та умови кремлівського диктатора Володимира Путіна. 

"Мені байдуже, що говорить цей агресор! Ми не можемо будувати мирну пропозицію під впливом тих, хто хотів цієї війни. Ми будемо готові провести міжнародну конференцію, коли відчуємо себе сильними, а також матимемо підтримку Глобального Півдня для переговорів з Росією", — зазначив Єрмак.

Нагадаємо, що в Україні вже 38% громадян вважають проведення переговорів з президентом Росії Володимиром Путіним дієвим способом досягнення миру. Протилежну думку мають — 48%. Про це засвідчили результати опитування, що проводилося соціологічною службою Центру Разумкова з 20 по 26 вересня 2024 року.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 27.10.2024 15:59