Фото ілюстративне із соцмереж

Євросоюз готує 14-й пакет санкцій проти Росії: які обмеження можуть ввести

Європейський Союз готує 14-й пакет санкцій проти Росії. Він має бути ухвалений навесні 2024 року.

Про це йдеться на офіційному сайті Європейської комісії.

"Ми почали підготовку 14-го пакету санкцій, який має бути прийнятий навесні. Ймовірно, він включатиме великий перелік обмежувальних заходів з сильним акцентом на боротьбу з обходом — наприклад, у морському секторі, оскільки Росія продовжує намагатися порушити ліміт цін на експорт нафти", — заявив віце-президент Європейської комісії Валдіс Домбровскіс.

Зазначається, що Євросоюз шукає способи зупинити обхід санкцій через західні дочірні компанії, що працюють у країнах за межами Європи.

"Ми продовжуватимемо тиснути на Росію і на тих, хто її підтримує на полі бою, де б вони не були. Ми будемо продовжувати переслідувати соратників президента РФ Володимира Путіна. І ми продовжуватимемо переслідувати тих, хто допомагає агресору обійти санкції чи поповнити його військовий арсенал", — йдеться у повідомленні.

Варто зазначити, що ЄС уже запровадив 13 пакетів санкцій, щоб обмежити здатність Росії вести війну. Ці масивні обмеження спрямовані на важливі сектори російської економіки, а також на багатьох осіб та компанії, включаючи заморожування активів. Вони також зосереджуються на обмеженні доступу РФ до військових технологій та товарів, які можуть сприяти технологічному вдосконаленню її сектору оборони та безпеки.

Нагадаємо, 12 березня повідомлялося, що обмежувальні заходи проти Росії від Європейського Союзу продовжені ще на пів року. Це відповідь на незаконне визнання, окупацію й анексію РФ тимчасово непідконтрольних уряду територій України.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Економіка, 09.04.2024 21:15