Фото ілюстративне із соцмереж

У Євросоюзі погодили 12-й пакет санкцій проти Росії, — The Guardian

Очільники країн-членів Європейського Союзу дійшли згоди щодо дванадцятого пакета санкцій проти Росії. Цьому передували тривалі переговори. Остаточне рішення має бути ухвалене найближчими днями.

Про це інформує The Guardian.

Поки що деталі нового санкційного пакета не розголошуються, однак раніше рекомендований Єврокомісією пакет санкцій передбачав пропозиції щодо перекриття комерційних доходів, отриманих від торгівлі російськими алмазами, і проти низки російських чиновників та бізнесменів, серед яких син Дмитра Медведєва.

Видання, посилаючись на джерела, вказує, що хоча текст був узгоджений усіма країнами на початку цього тижня, Австрія не давала остаточного схвалення до пізнього вечора четверга.

Повідомляється, що остаточне рішення про ухвалення нового пакету санкцій має бути ухвалене найближчими днями. До того ж країни ЄС намагатимуться узгодити ще один пакет санкцій проти РФ до другої річниці її повномасштабного вторгнення до України.

Узгодження нового санкційного пакета підтвердив редактор "Радіо Свобода" з питань Європи Рікард Джозвяк. Він вказував, що цей пакет буде формально ухвалений найближчими днями. Журналіст також розповів, що в ЄС хочуть узгодити ще один пакет санкцій проти РФ до другої річниці повномасштабного вторгнення Росії в Україну.

Нагадаємо, раніше група країн ЄС виступила за послаблення запропонованих заходів щодо боротьби з обходом санкцій проти Росії через треті країни. Зокрема, Європейська комісія запропонувала заборонити імпортерам перепродавати напівпровідники, які використовуються у РФ для виробництва зброї. Також пропонується внесення певної суми на спеціальний депозитний рахунок для дотримання цих вимог. Проте дипломатичні представники групи країн-членів ЄС не сприйняли такі ініціативи позитивно.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Економіка, 15.12.2023 01:58