Євросоюз не може домовитись щодо російського енергетичного ембарго, – Боррель

25 КВІТНЯ 2022 12:38

Держави-члени Європейського Союзу не мають згоди щодо повного ембарго або підвищення мит на імпорт російської нафти та газу. 

Про це заявив глава дипломатії ЄС Жозеп Боррель німецькому виданню Die Welt, пише TrueUA.

"Зупинка імпорту нафти й газу або каральний тариф були б важливі, щоб чинити тиск на Путіна і посадити його за стіл переговорів. Але на цей момент у нас в ЄС немає єдиної позиції з цього питання", – сказав Боррель.

Він зазначив, що ця тема буде обговорена на наступному саміті ЄС, який відбудеться наприкінці травня, і що він не очікує жодного рішення з цього приводу раніше.

"Фінальної пропозиції щодо ембарго на нафту і газ поки немає", – сказав Боррель.

За його словами, усі країни ЄС працюють над тим, щоб скоротити свою залежність від російської нафти і газу.

"У якийсь момент це станеться, і тоді Росія болісно відчує, що доходи від нафтогазового бізнесу втрачаються", – додав він.

Водночас деякі країни ЄС рішуче виступають проти заборон на імпорт. Німеччина та Австрія, які отримують більшу частину свого природного газу з Росії, рішуче виступили проти припинення поставок нафти та газу, поки не знайдуть достатні альтернативні джерела постачання. Угорщина категорично виключила заборону на імпорт газу та нафти.

Нагадаємо, раніше президент України Володимир Зеленський під час виступу перед парламентом Литви закликав країни Європи включити у шостий антиросійський пакет санкцій нафту, газ та банки РФ. У своєму зверненні він наголосив, що це сильно вплине на Росію та змусить її припинити війну.

Читайте також: Ціна війни для країни-окупанта

Світ, 25.04.2022 12:38