Євросоюз продовжить дію антиросійського «чорного списку» ще на півроку

07 ВЕРЕСНЯ 2017 09:31

Євросоюз вирішив у середу продовжити ще на шість місяців дію «чорного списку», куди внесені 149 росіян і українських сепаратистів, а також 38 підприємств за їх роль у військовому конфлікті на сході України, інформує TrueUA з посиланням на Reuters.

На щотижневому засіданні в Брюсселі представники 28 держав ЄС домовилися про продовження cанкцій щодо учасників чорного списку. Санкції включають візові обмеження і заморожування активів. Дію санкцій буде продовжено до 14 вересня, на півроку – до середини березня.

Крім лідерів сепаратистського руху в Криму і на сході України чорний список ЄС включає в себе високопоставлених російських чиновників і компанії, які підтримують кризу або отримують з неї вигоду.

Також проти Росії введено секторальні економічні санкції, які обмежують співпрацю з ЄС в енергетичній, оборонній та фінансової областях. Термін їх дії – до кінця січня 2018 року.

Євросоюз ввів санкції проти Росії після того, як вона анексувала півострів Крим в березні 2014 року, і розширив їх після початку військової агресії на сході України.

Політика, 07.09.2017 09:31