Євросоюз продовжив економічні санкції проти Росії

29 ЧЕРВНЯ 2018 13:30

Євросоюз продовжив ще на півроку дію санкцій, прийнятих щодо Росії через анексії Криму та дестабілізації ситуації в Україні. Таке рішення прийняли глави держав і урядів країн ЄС на засіданні в Брюсселі, повідомляється в мікроблозі Європейської Ради в Twitter в п'ятницю, 29 червня.

Причиною продовження стала відсутність прогресу в мирному врегулюванні конфлікту на сході України. Економічні санкції ЄС проти Росії, введені в 2014 році, були в 2015 році прив'язані до виконання мінських угод. З липня 2016 року режим санкцій кілька разів продовжувався на півроку, в останній раз - в грудні минулого року до 31 липня 2018 року.

Штрафні заходи, зокрема, обмежують доступ до ринку капіталу ЄС для ряду російських банків і державних компаній, а також поставки в РФ продукції, використовуваної для видобутку нафти і пошуку нафтових родовищ.

Санкції також забороняють експорт і імпорт зброї та інших товарів військового призначення.

Крім того, 150 фізичним особам, причетних до порушення територіального суверенітету України, заборонений в'їзд до країн ЄС, а їхні європейські активи заморожені - так само, як активи 38 російських юридичних осіб.

Світ, 29.06.2018 13:30