Фото ілюстративне. Джерело: glavcom

З авіацією, спецтехнікою та маршами: в Білорусі раптом вирішили перевірити бойову готовність

У Білорусі розпочали ще один етап перевірки бойової готовності Збройних сил. Запланували пересування військової техніки та залучення авіації.

Інформацію про це оприлюднило Міністерство оборони Білорусі.

"Перевірка має комплексний характер і дозволить визначити готовність військових частин та підрозділів виконувати завдання щодо призначення. Війська в найкоротші терміни здійснять марші до призначених районів, з подальшим виконанням нормативів із предметів бойової підготовки", — зазначили в білоруському оборонному відомстві.

Крім того, там додали, що військову та спеціальну техніку перевірять контрольними пробігами, у тому числі на перетнутій місцевості.

"Під час перевірки заплановано пересування військової техніки та особового складу дорогами загального користування у Мінській та Вітебській областях. Також передбачається залучення авіації для підтримки дій Сухопутних військ", — підсумували в Міністерстві оборони Білорусі.

Як відомо, на білоруських полігонах постійно продовжують спільні військові навчання Білорусі та Російської Федерації. Наприкінці вересня підрахували, що загальна кількість таких продовжень на той момент складала 74 тижні.

Нагадаємо, що 3 жовтня моніторингова група "Беларускі Гаюн" повідомляла, що загроза ракетних обстрілів України з боку Білорусі збережеться до кінця цього року. Це навіть попри те, що останній ракетний запуск по території України з повітряного простору Білорусі зафіксували 6 жовтня 2022 року.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 03.10.2023 12:49