Фото: Telegram-канал Вадима Філашкіна

З населених пунктів Сумщини планують евакуювати десятки тисяч людей

Десятки тисяч людей можуть бути евакуйовані з міста Глухова та декількох інших населених пунктів Сумської області. Відповідне рішення прийняла влада області.

Про це в ефірі телемарафону повідомив очільник Сумської обласної військової адміністрації Володимир Артюх.

Посадовець наголосив, що у Сумській області проведуть евакуацію жителів кількох населених пунктів. Під прицілом опиниться Глухівська та Есманська громади, а також ще п’ять населених пунктів Шосткинського та Конотопського районів.

"Було прийнято рішення на Раді оборони області й зараз ми реалізуємо це рішення, як правильно евакуювати населення з міста Глухів і Глуховської громади. Це дуже велика кількість — десятки тисяч людей", — йдеться у заяві Артюха.

Він також зазначив, що з початку 2024 року окупанти здійснили майже 11 тисяч ударів по території Сумщини. Агресор, за словами Артюха, цілеспрямовано обстрілює цивільну інфраструктуру області, в тому числі освітні заклади, а страждають цивільні, серед яких діти.

Раніше Сумська ОВА закликала жителів прикордонних районів Сумської області закликають евакуюватися. Залишатись на цих територіях небезпечно, адже ворог продовжує інтенсивно обстрілювати регіон, застосовуючи різні види озброєння.

Нагадаємо, ввечері, 31 серпня, російські терористи вдарили ракетою по колоні зерновозів на Сумщині. Внаслідок ворожої атаки є один загиблий та четверо поранених.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 04.09.2024 20:24