Фото: Сумська обласна прокуратура

Рашисти вгатили ракетою по колоні зерновозів на Сумщині: є загиблий та поранені (фото)

У суботу ввечері, 31 серпня, російські терористи вдарили ракетою по колоні зерновозів на Сумщині. Внаслідок ворожої атаки є один загиблий та четверо поранених.

Про це повідомила у Telegram-каналі прокуратура Сумської області.

Як зазначають правоохоронці, росіяни 31 серпня близько 20:30, застосовуючи заборонені міжнародним правом методи ведення війни, завдали ракетного удару по колоні зерновозів, які перебували на шляху "Суми-Харків"поблизу села Верхня Сироватка Сумського району.

"Унаслідок атаки окупантів загинув 23-річний водій вантажівки, іще четверо кермувальників поранені. Також відбулося загоряння одного вантажного автомобіля та пошкодження близько 20", — йдеться у повідомленні прокуратури.

Росіяни вдарили ракетою по колоні зерновозів на Сумщині

Фото: Сумська обласна прокуратура

Варто зазначити, що станом на ранок неділі, 1 вересня, російська армія не виводила в акваторії Чорного та Азовського морів носії "Калібрів". Ворожі кораблі присутні лише у Середземному морі.

Як повідомляли Повітряні сили, у ніч на 1 вересня російська армія застосувала проти України балістичну ракету "Іскандер-М" із Курської області та одинадцять ударних безпілотників типу Shahed-131/136 із мису Чауда — Крим. Сили протиповітряної оборони збили вісім ворожих дронів.

Нагадаємо, міністр закордонних справ Дмитро Кулеба після останніх масованих обстрілів Російської Федерації по Україні звернувся з емоційною заявою до західних партнерів. Він закликав союзників передати раніше обіцяні системи Patriot.

Раніше радник керівника Офісу президента Михайло Подоляк повідомляв, що українська протиповітряна оборона зможе відбивати до 95% російських цілей, проте для цього необхідні додаткові системи ППО. За його словами, наразі Україна домагається того, щоб сусідні країни, які мають протиракетні засоби, в рамках міжнародного права могли б також відбивати російські атаки на нашу державу.

Також він додавав, що, аби зменшити можливості ворога атакувати Україну, необхідно також бити по території країни-агресорки на глибину 600-800 кілометрів, знищуючи її стратегічну авіацію.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 01.09.2024 10:55