Колаж TrueUA

З якою погодою за вікном українці проводжатимуть 2023 рік: прогноз синоптика

У переддень Нового року, в неділю, 31 грудня, в Україні триматиметься відносно тепла погода. Опадів переважно не спостерігатиметься. Подекуди стовпчики термометрів піднімуться до +11 градусів.

Про це свідчить прогноз синоптика Ігоря Кібальчича.

У західних областях очікується мінлива хмарність, опадів в останній день року не прогнозується. Вітер західної чверті, 5-10 м/с. Температура повітря вночі -3...+2°С, вдень +4...+9°С, на Прикарпатті прогріє навіть до +11°С.

У північних областях вночі місцями буде невеликий дощ, вдень — місцями невеликий мокрий сніг із дощем. Вітер західний, 7-12 м/с. Температура повітря вночі 0...+5°С, вдень +1...+6°С.

У центральних регіонах без опадів. Вітер західний, 7-12 м/с. Температура повітря вночі -1...+4°С, вдень +2...+7°С.

На Півдні країни та у Криму буде мінлива хмарність, але без опадів. Вітер — змінних напрямків, 3-8 м/с. Температура повітря вночі +2…+7°С, вдень +7…+12°С.

На Сході вночі місцями очікується невеликий дощ, вдень без істотних опадів. Вітер північно-західний, 7-12 м/с. Вночі буде 0...+5°С, вдень температура коливатиметься від +2°С до +7°С.

Якою буде погода 1 січня

У перший день Нового року, за словами синоптика, вплив балтійського циклону та його фронтів пошириться практично на всю територію України. Очікуються опади переважно у вигляді дощу, мряки та мокрого снігу. Також спостерігатимуться тумани, подекуди буде ожеледиця. Температура повітря буде в межах +3...+8°С, а на Півдні повітря прогріється до +6...+11°С.

Нагадаємо, за прогнозами синоптиків, у січні 2024 року погода в Україні буде теплішою, ніж зазвичай. Кількість опадів також перевищуватиме норму.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Суспільство, 31.12.2023 05:25