Фото: Getty Images \ Global Images Ukraine

За часів президентства Трамп називав Україну "корумпованою" та "частиною Росії", — WSJ

Колишній президент Сполучених Штатів Америки Дональд Трамп за часів своєї каденції часто критикував Україні і називав її "корумпованою" та "частиною Росії".

Про це повідомляє The Wall Street Journal із посиланням на чинних та колишніх працівників президентської адміністрації.

"Україна має складне становище у світі Трампа. Колишній президент багато років критикував Україну як "корумповану" країну, а Палата представників, як відомо, піддала його імпічменту за те, що він схиляв президента Володимира Зеленського до проведення розслідування щодо родини Байдена. Трамп часто скаржився на підтримку України з боку США, називаючи цю країну європейським лідерам "вашою Україною" та "частиною Росії", — наголосили у виданні.

Журналісти зауважують, що ще під час першої зустрічі з главою Кремля в Німеччині у 2017 році Путін закликав Трампа визнати претензії Росії на суверенітет над частиною території України, аргументуючи свої претензії зв'язками з Київською Руссю XI століття, яка тоді була розташована на території сучасної України, Білорусі та частини Росії. З тих пір Трамп часто скаржився на підтримку України з боку США. До того ж Трамп виступав проти продажу Україні ракет для посилення оборони від Росії та заявляв, що наша держава сповнена "жахливими людьми". 

"Трамп спочатку сварив радників, які переконували його схвалити продаж ракет, кажуть нинішні та колишні чиновники. За словами кількох колишніх чиновників Білого дому, Трамп був проти надання Києву того, що він назвав "летальною допомогою", і сказав, що європейські союзники повинні робити більше для захисту своїх сусідів", — пише The Wall Street Journal.

У виданні наголошують, що екс-президент Штатів свою думку щодо України не змінив. За словами іноземного чиновника, у червні 2018 року під час вечері "Великої семи" в Канаді він сказав своїм колегам, що Україна є "однією з найбільш корумпованих держав у світі".

Нагадаємо, раніше колишній президент Сполучених Штатів Америки Дональд Трамп заявив, що підтримує ухвалення законопроекту про допомогу для України

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 23.04.2024 11:40